واردات خودرو

باتوجه به بهای خودروهای وارداتی در سامانه فروش که از سوی وزارت صمت اعلام شده و قیمت‌های علی‌الحساب آنان متوجه خواهیم شد خبری از واردات خودروهای اقتصادی نیست زیرا با احتساب هزینه‌های تحمیلی این خودروها نیز در گروه لوکس‌ها قرار گرفته‌اند.

به نظر می‌رسد دولت به دنبال آن است که از این نمد برای خود کلاهی ببافد در غیر این صورت واردات خودروهای ارزان کار چندان دشواری نیست. در ادامه محمد فرح‌آبادی کارشناس اقتصادی به بیان نظرات خود می‌پردازد.

نرخ اعلامی محصولات خودرویی وارداتی ازسوی وزارت صمت چه میزان موردانتظار متقاضیان بوده است؟

گفته می‌شود وزارت صمت در اعلام قیمت خودروهای وارداتی تخلف کرده با این حال بدون‌شک مصرف‌کنندگانی که بیش‌از ۸ ماه پول خود را برای خرید این خودروها بلوکه کرده بودند انتظار این اختلاف قیمت فاحش را نداشته‌اند. قیمت‌های اعلامی ازسوی وزارت صمت بدون احتساب هزینه بیمه، شماره‌گذاری، مالیات و سایر هزینه‌هاست و متقاضیان باید تا ۲۵مهرماه دستکم ۵۰‌درصد مبلغ علی‌الحساب را پس از مشخص شدن اولویت‌ها و اعلام شرایط فروش واریز کنند.

راهکار واردات و عرضه خودروهای اقتصادی با توجه به تورم فعلی چیست؟

یک‌سال است که دولت تلاش می‌کند واردات خودرو را آزاد کند این درحالی است ‌که مشخص نبود چه محصولی با چه قیمتی و در چه زمانی وارد می‌شود اقدام به پیش‌فروش با مبلغ ۵۰۰میلیون تومان شد هرچند که این اقدام از نظر عرفی و شرعی غیرمنطقی بود اما اکنون اصل قضیه به طور کلی زیر سوال رفته و مشخص نیست خودروها چگونه به دست مصرف‌کننده خواهد رسید.

آیا عرضه خودروهای وارداتی در بازار می‌تواند حباب این بازار را کوچک کند؟

با قیمت‌های اعلامی، خودروهای وارداتی کنونی با قیمت خودروهای موجود در بازار به فروش می‌رسند که این مورد نقض واردات ارزان و خودروهای غیراقتصادی است که دلیل آن تقاضاهای انباشته و واردات محدود است. در ۵سال گذشته حدود یک‌میلیون تقاضای انباشته در خودروهای داخلی داریم که در چنین شرایطی واردات قطره‌چکانی خودروها کمکی به کاهش قیمت‌ها و تنظیم بازار نخواهد کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =